Danes smo imeli dolg pohod na Areh, kjer je pred cerkvijo sv. Henrika pričevala Lojzka. Bilo je ganljivo, močno, težko bi opisali z besedami. Lahko smo samo hvaležni za njeno življenje.
Otroci so ves čas aktivni. Mlajši so pripravili misli v skladu z meditacijo in jo prilepili na hrbet, nahrbtnik, majico. Tako smo se čez dan ob pogledu na drugega spomnili, kaj je rdeča nit dneva. Večji otroci radi prepevajo in tako sodelujejo pri programu in maši.
Mašo smo imeli v starodavni cerkvi. Darovali smo jo v zahvalo za 25 let zakona Mateje in Romana, ter za Ello, ki ima hudo levkemijo.
Zvečer smo načrtovali petje ob ognju, smo pa bili prijetno presenečeni ob pogledu na dobrote, ki sta jih pripravila Mateja in Roman za praznovanje njune obletnice.
Današnje premišljevanje:

Chiara Lubich – Castel Gandolfo, 25. februarja 1989:  

Spoznala sem, da sodobni čas zahteva precej posebno vrsto molitve […]. Nekoč sta svet in vesolje veljala za mirna, nespremenljiva. Tako je bilo treba najti Boga v zvezdah, v rožah, v kontemplaciji, miru, zedinjenju z Bogom, v trenutkih premišljevanja, molitve v cerkvi, pred Najsvetejšim zakramentom … 

Zdaj so videli, da se ves svet razvija, spreminja: vse se spreminja … človek je znotraj tega gibanja, v tekmi k popolnosti. Zato ni dovolj kontemplacija … Človek je poklican, da skupaj z Bogom sodeluje pri razvoju tega stvarstva. 

Vse, kar počnete, v šoli, v pisarni, tovarni, je skupaj z Bogom nadaljevanje stvarjenja sveta. Vendar ga moramo nadaljevati z občutkom, da smo deležni Božjega stvariteljskega dela in da je naše delo sveto delo; smo božja roka Boga Stvarnika, ki gradi svet. 

Pasquale Foresi, iz knjige: “Bog nas kliče” 

Zelo pomembna oblika molitve je lahko delo. Mislim predvsem na delavce v tovarnah, na vse ljudi, ki jih podnevi preplavi utrujenost, ki nekako odvzame zmožnost razmišljanja, zato v določenem smislu tudi molitev. Če z enostavnim namenom zjutraj človeku podari vsakdanje življenje Bogu, človek živi ves dan v globokem odnosu z Bogom. In menim: ko se zvečer ti delavci, četudi za nekaj trenutkov, ker so utrujeni, zberejo z Bogom, bodo našli zedinjenje z njim: najdejo ga, ker so živeli vse svoje delo povezani z njim. In to je najpomembnejše: biti z njim v pravem odnosu. 

In to je v bistvu to, za kar je človeštvo odprto danes: da je celotno vesolje in vse, kar v njem doseženo, versko razumemo in se lahko spremeni v veliko molitev, ki se dviga iz sveta k Bogu. 

Slike: