Maria Voce in Giancarlo Faletti s skupino mladih Angležev: zahteven dialog o današnjih izzivih na drzno temo: »Moč evangeljske besede«.


Srečanje se je v soboto, 3. septembra, odvijalo v zelo lepem okolju, a bolj kot zgradba je prevzela mavrica narodnosti in 85 mladih, večina Londončanov, vendar so prišli še iz drugih mest Velike Britanije. Spregovorili so o temi »Moč evangeljske besede« skupaj s predsednico Gibanja Mario Voce in sopredsednikom Giancarlom Falettijem. Ob igri, pesmi, pričevanjih in v pogovornih skupinah so spregovorili o žgočih temah.
Govorili so namreč o Božji besedi, ki jo je Chris razložil s temi besedami: »Zmožna je obrniti na glavo naše življenje in sam svet.« Zanjo so se zavzeli pogumno in jasno, saj ni rojevala življenja in luči samo v preteklih stoletjih, temveč tudi danes, in to Londonu, mestu nedavnih nemirov. Nepričakovano so bili mladi polni navdušenja in zanimanja in pozornosti.
Ob poslušanju njihovih besed, posebej ko so tako zedinjeni, moremo reči, da ima London upanje za prihodnost. V njih je globina, svežina, odprtost, ki jo »barvajo« različne narodnosti in kulture z različnimi naglasi angleškega jezika.
»Ko zjutraj preberem evangeljske besede in zmolim,« pove Ranjith, »se bolj vedro podam v službo, ki je zelo zahtevna. Doživljam prej neznano veselje.« »Življenje evangelija,« pove Carlos iz Paname, »je oblikovalo moje življenje, ne da bi se tega zavedal. Nekateri me kritizirajo, ker se preveč darujem za druge, a končno je preprosto živeti evangelij, ni komplicirano. Dovolj je ljubiti!« »Nedavno sem začela delati,« spregovori Edel iz severne Irske, »a nisem bila zadovoljna. Začela sem živeti umetnost ljubezni in čez nekaj dni se mi je šef zahvalil, da sem tam.«
Maria Voce je zelo svobodno in zaupno pripovedovala svoje izkušnje v mladosti, ko je v Gibanju odkrila, da lahko evangeljske besede živi in tako popolnoma spremeni svoje življenje s sadovi veselja, miru in svobode, in to celo v težkih okoliščinah, ko je živela v Carigradu, v večinsko muslimanskem okolju, ali v Libanonu sredi vojne. Pripoved je končala z besedami: »Življenje evangelija ne spremeni samo življenja, temveč sproži revolucijo, ki se je začela pred dva tisoč leti in se še ni končala. Veliko revolucij je bilo v zgodovini, a kdo se jih še spominja? Krščanska revolucija je še vedno živa, ker je Jezus živ in njegove besede so za vse. To je čudovita pustolovščina, v katero se vržemo brez strahu, ker je z nami Jezus.«
Vse so povabili na genfest, ki bo potekal 2. septembra 2012 v Budimpešti. Potem ko so pojedli skupaj pico, so se ustavili ob stekleni steni na terasi, kamor so prilepili listke s stavki: »Vedno lahko začnem znova« , »Ne boj se: Nisi sam«, »Pomisli, da je evangelij ljubezensko pismo Boga tebi«. Težko je opisati veselje, toplo ozračje edinosti med vsemi, željo, da bi še druge spoznali z doživetjem sreče.

Vir: www.focolare.org