Molitev ni le najboljši način iskanja Boga, ampak je bolj kot karkoli drugega pripravljenost, da se pustimo najti Bogu. Iz te izkušnje milosti izvira naša moč in prav v molitvi so nekateri mladi v Peruju, ki so se znašli v bolečem položaju, našli odgovor.

Kako živeti molitev? To je tema, o kateri so skupnosti Gibanja fokolarov pozvane razmišljati v letošnjem letu in ki je imela vodilno vlogo tudi 13. novembra 2022 med dogodkom Gen2day, v katerem so sodelovali mladi iz Gibanja fokolarov v neposrednem prenosu iz številnih delov sveta.

Veliko je bilo izkušenj o pomenu molitve. Med njimi je bila zgodba skupine gen iz Arequipe (Peru), ki so jo v videoposnetku opisale Verónica, Alejandra, Anel in Katy.

“Želiva z vami deliti izkušnjo ljubezni, edinosti in molitve, ki sva jo pred kratkim doživela in ki se nanaša predvsem na dekle gen, najino veliko prijateljico Pierino. Teden dni po rojstnem dnevu se je zgodilo nekaj nepričakovanega, novica, ki je vse šokirala: Pierina je zbolela za zelo hudo boleznijo.

Takoj smo razumeli resnost situacije ter da bo zdravljenje dolgo in občutljivo. Bili smo zelo zaskrbljeni in menili, da imamo zvezane roke. Kaj storiti?

Nenadoma se nam je v srcu porodila ideja, da bi za Pierinino zdravje molili rožni venec in molitev k blaženi Chiari Luce Badano. Skupaj s skupnostjo Gibanja v Arequipi smo se vsak dan ob 8. ali 9. uri zvečer začeli srečevati prek spleta. Videli smo, kako je ta skupni čas postopoma obrodil nepričakovane sadove tudi v nas. Vsak večer je bil rožni venec naša moč. Čeprav se je situacija še naprej zapletala, smo vse zaupali v Božje roke: Pierinino zdravje, njeno ozdravitev in tudi moč za družino.

Meseci so minevali in zelo lepo je bilo videti, kako je Pierina prišla iz intenzivne nege in nato začela počasi okrevati. Zdelo se nam je, da je to znamenje, da se mora molitev nadaljevati. Spoznali smo, da je ta dragoceni prostor, ki smo si ga izoblikovali, postal čas, v katerem smo doživeli edinost med nami in v katerem je lahko vsak član ne le zaupal Pierino življenje Bogu, ampak tudi prinesel svoje bolečine, delo, delil in odkrival lepoto srečanja z Bogom. To je bila zelo lepa izkušnja, ki nam je še danes v veliko moč.”

Uredila Maria Grazia Berretta

Vir: focolare.org