Zadnji dan mariapolija!

Tokrat smo se z avtomobili odpravili na včerajšnjo lokacijo in po pol ure hoda prispeli do Cajzarice, koče, pri kateri je potekal program, sveta maša in seveda kosilo.

Duhovna misel:

POTREBNO PRIČEVANJE 

»Ljubite se med seboj«. K temu je poklican vsak kristjan.  

Besede, ki so jih govorili o prvih kristjanih, nam dajo misliti: »Glej, kako se ljubijo in drug za drugega so pripravljeni umreti!«. 

Torej se je videlo, da je vsak pripravljen umreti za drugega. Morda je bilo to zaradi dejstva, da v času preganjanja ni bil redek primer, da se je kdo ponudil umreti za drugega. Vseeno pa ostane dejstvo, da je bila ta medsebojna ljubezen med kristjani vidna.  

Od nas se običajno ne zahteva prav smrt, vendar moramo biti vedno pripravljeni. Vsako naše dejanje medsebojne ljubezni moramo narediti na tej osnovi.  

Dvignimo toploto naše medsebojne ljubezni. Tako naj tudi naš preprosti nasmeh ali gib, graja ob svojem času, vse, kar je namenjeno bratom, odkriva našo pripravljenost umreti zanje. Naj se vidi naša ljubezen, seveda ne zaradi nečimrnosti, ampak da bi si zagotovili mogočno orožje za naše pričevanje. 

Pogosto smo tudi mi, kakor prvi kristjani, v svetu, ki je brez Boga, razkristjanjen. Moramo torej pričevati za Jezusa in to lahko najbolje storimo z našo medsebojno ljubeznijo. 

Lahko si predstavljate, da se je bilo težko posloviti, kakor smo lahko razumeli iz vtisov pred vsemi ali v osebnih pogovorih.

Po kosilu smo se z nekaterimi pozdravili, drugi pa smo se z avtomobili odpravili do izhodiščne točke za slap Šumik. Ker je bil dostop težji, se je tja odpravila manjša skupina odraslih in otrok.

Čeprav smo se dokončno poslovili, čutimo, da se mariapoli nadaljuje v vsakdanjem življenju!

In iz življenja se rojevajo nove ideje. Tako lahko povemo, da naslednje leto mariapoli počitnice BO!!