Znova predlagamo molitev za mir z imenom: Minuta za človeštvo, ko se ob 12.00 ustavimo za trenutek in molimo za mir ali v tišini mislimo na mir. V nadaljevanju več o pobudi.

NASLOV SKUPNEGA PROJEKTA:

MINUTA ZA ČLOVEŠTVO – 30-DNEVNI IZZIV

Dostop do mednarodne strani: http://www.livingpeaceinternational.org/en/

OPIS PROJEKTA: S tem projektom želimo še bolj intenzivno živeti TIME OUT ZA MIR, ki je eden od stebrov Living Peace International. Zato vabimo vse, da lahko sodelujejo tako, da vsak dan ob 12h podarijo trenutek molitve ali trenutek tišine, tokrat za en mesec.

Želimo si, da bi ta izziv dal poseben pečat vsakemu, ki želi sodelovati, da bi potem nadaljeval s to dejavnostjo kot vsakdanjo navado.

IN KAJ POTREBUJEMO?

  1. BUDILKO – lahko je analogna ali digitalna budilka. Še najbolje je, da uporabimo svoj mobitel, ki nas lahko vsak dan ob 12h spomni na time out.
  2. MOLITEV: »Time out« ob 12.00: Ura je 12.00. V tem času se povežemo z vsemi po svetu, ki molijo za mir. Za mir v svetu in v naših srcih. Zato, da bi znali paziti na to, kako se obnašamo, kadar smo jezni, žalostni ali razočarani. Boga prosimo za blagoslov in pomoč. Tako tudi pokažemo svojo pripravljenost, da v svetu ustvarjamo mir in bratstvo. Molimo skupaj tako, da ponavljamo:

Nebeški Oče,

v imenu Jezusa in Jezusa med nami,

po Marijini priprošnji in po priprošnji vseh naših nebeščanov

te prosimo za mir v vsakem človeškem srcu

in v vsakem narodu na zemeljski obli.

Prosimo te za vse, ki so v preizkušnjah

in ti izročamo vse prošnje,

ki jih vsak izmed nas nosi v svojem srcu,

z veliko vero, da si jih ti že uslišal.

Slava Očetu in sinu in Svetemu Duhu. Amen

  1. PAPIR IN SVINČNIK, da napišemo svoj poseben namen za ta dan in tako nanj ne pozabimo, lahko pa preverimo na koncu dneva, kako nam je šlo (OPAŽANJA). Zato se lahko na koncu podpišemo ali dodamo kakšen simboličen znak (ali pečat) kot dokaz, da smo živeli za ta namen.

V POMOČ NAM JE LAHKO SPODNJA RAZPREDELNICA. Se dobimo vsak dan ob 12h!

dan

DATUM, KO SMO ZAČELI

MOJ NAMEN

OPAŽANJA

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

na zadnji dan tega izziva bi vas lepo prosili, da NA KRATKO napišete in nam posredujete svojo izkušnjo, kako ste (do)živeli teh 30 dni. Hvala!

MOJA IZKUŠNJA: