Center mariapoli Planina

SPES, DOM ZA VSE

Spes, Upanje. To je ime, ki ga je Chiara Lubich, ustanoviteljica Gibanja fokolarov, dala Centru mariapoli v Planini, enemu izmed 63 centrov, raztresenih po vsem svetu. To je kraj, kjer se ljudje srečujejo, da bi se oblikovali in hranili iz duhovnosti edinosti.

Chiara je center mariapoli opisala takole: »To je hiša, preplavljena z ozračjem doma. Kakor Marijin dom. V njem se srečujejo možje in žene, otroci in mladi, družine, duhovniki, redovnice in drugi, da bi z medsebojno ljubeznijo pričevali za Boga.«

Center mariapoli Spes je dom za vsakogar. Danes odpira vrata vsem ljudem, ki hočejo skupaj hoditi po poti dialoga do vsesplošnega bratstva, po katerem hrepeni vsako človeško srce.

 

OPEKA ZA OPEKO

Obe prenovljeni stavbi že na prvi pogled razkrivata svojo preteklost furmanske postaje.

Jeseni leta 1997 so se začela temeljna obnovitvena dela, ki jim je ves čas botrovala zavest, da je le s skupnimi močmi mogoče zgraditi nov dom. Mnogi so mesec za mesecem vztrajno dajali določeno vsoto kot svojo ”opeko”, pogosto iz skromnih prihrankov ob vsakodnevnem odrekanju. Drugi so se pridružili skupinam, ki so opravljale prostovoljna in tudi najbolj težavna dela. Številni dobrotniki so velikodušno podarili svoj prispevek.

Bivalna zgradba je bila tako 2. junija 2002 svečano odprta. Dela v stavbi ob njej, v kateri sta bila konjušnica in senik, danes pa je v njej večja jedilnica in dvorana, so skoraj končana.

Na obnovo čaka tudi dvojni kozolec, primeren za zbiranje na prostem.

 

Kontakti:

naslov: Planina 3, 6232 Planina pri Rakeku, Slovenija

spletna stran: www.gibanjefokolarov.si

elektronska pošta: cmplanina@gmail.com

telefon: 0386(0)41 385648, (03860)5 7566042

 

Center mariapoli Planina, prospekt (pdf)