0

Kot smo že pisali, smo v Tednu za zedinjen svet (1. – 10. maj). 

Mladi želijo v tem tednu javnost opozoriti na to, da v svetu že obstajajo koščki bratstva – največkrat skrita dejanja – ki pa že danes gradijo lepši svet. Pripravili so tudi spodbude za vsak dan in sicer:

1. dan: #4PEACE – PRED nekom

Mir ne zahteva dveh ljudi. Zahteva samo enega. In to si ti. Mir se začne v tebi. Bodi prvi graditelj miru – ne čakaj na bližnjega.
2. dan: #4PEACE – Z nekom
Mir ni cilj, je pot. Prehodiš jo lahko samo z nekom. Povabi nekoga, da skupaj naredita kakšno vsakdanje opravilo. Bodi graditelj miru tam, kjer si.
3. dan: #4PEACE – KLJUB oviram
So med tabo in bližnjim ovire? Konflikt, nejevolja? Naj te ne bo strah, če gre počasi. Strah naj te ne zaustavi. Poskusi danes nadaljevati gradnjo miru tudi tam, kjer bi ponavadi hitro obupal.
4. dan: #4PEACE – O nekom
Če se lahko naučimo sovražiti, se lahko naučimo tudi ljubiti. Če lahko netimo negativne kritike, lahko dajemo tudi spodbude. Poskusi danes opustiti nepotrebno kritiko in opravljanje. Bodi graditelj miru tudi z lepo besedo.
5. dan: #4PEACE – BREZ predsodkov
Miru ne moreš vzpostaviti s silo, dosežeš ga lahko samo preko razumevanja. Danes si nadeni nova očala – očala, s katerimi vidiš bližnjega, kot bi ga videl prvič: brez predsodkov.
6. dan: #4PEACE – OB nekom
Mir ni možen, če bežimo pred bolečino in trpljenjem. Danes bodi blizu tistim, ki so ob tebi in jim je težko. Že s svojo bližino lahko prineseš nekaj miru.
7. dan: #4PEACE – ZA nekoga
Ni težko graditi zidov – težje je graditi mostove. Kako? Konkretno dejanje ljubezni do bližnjega je en zidak za gradnjo mostu. Bodi iznajdljiv!