Manifest Slotmob
Državljani se trudijo za koristno zabavo (koristno izkoriščanje prostega časa) proti novim oblikam revščine, povezane z odvisnostjo od iger na srečo.

Vedno bolj se širi med ljudmi nerazumno zaupanje v ‘boginjo srečo’, zaradi česar je vse več novih žrtev, revščine, odvisnosti. Uničene so družine, polnijo se centri za zdravljenje odvisnosti, bogatijo multinacionalke iger na srečo in ustvarja se pripraven teren za delovanje organiziranega kriminala.

Nočemo več tega!
Zato hočemo delovati na treh frontah:

1. Zahtevamo zakonsko ureditev, ki bo bistveno omejila igre na srečo, pri čemer ne bo v ospredju interes lobijev, ampak državljanov, zlasti najbolj ranljivih.

2. Nočemo čakati na predolge termine politike, hočemo delovati takoj in zlasti skupaj, tako da ne obiskujemo bifejev z igrami na srečo, ampak gremo na zajtrk ali kavo v tiste, ki so se odrekli tem aparatom.

3. Želimo zdraviti slabo zabavo z dobro igro, ki je vedno dobrina za ustvarjanje odnosov – z organiziranjem turneje namiznega nogometa.

Slotmob se bo začel v mestu Biella 27. septembra in 28. septembra v Milanu, naslednje mesece se bo ta aktivnost razširila v več italijanskih mest. To je način, da nagradimo pozitivna prizadevanja v družbi/civilne kreposti, zlasti pa soustvarjamo kulturo in javno mnenje. Tako bodo tisti bifeji, ki so se odločili za to izbiro, bolj vidni in spodbujali bomo druge, da jih posnemajo, saj jim bomo nalepili etično nalepko, na to opozorili tisk, družbene mreže in izpostavili gesla.
Aktiviramo se, da bomo označili v mestih seznam bifejev, ki so že brez igralnih aparatov, in tistih, ki bi radi to storili. Zato računamo na vsakega! Uspeli bomo samo, če bomo povezani in v mreži z vsemi, ki že delajo na tem.
Če hočeš podpreti pobudo, daruj na http://www.nexteconomia.org/slots-mob!

Za informacije: slotmob1@gmail.com