Sprejem pri kraljuPredsednica in sopredsednik Gibanja fokolarov sta bila med svojim potovanjem v Jordanijo (do 10. septembra) na sprejemu pri jordanskem kralju Abdulahu II.

Novica, ki je potrjevala sprejem, je prišla kasno popoldne dan poprej in člani Gibanja, ki so odhajali v svoje dežele po mnogih dogodkih, ki so se jih udeležili v tistih dnevih, so je bili resnično veseli.
Takoj po sprejemu je potekal ta pogovor z Mario Voce.
Maria Voce, še topel komentar …
Sprejem pri kralju 2Kralj naju je sprejel zelo prisrčno, povedal je, da je počaščen s tem obiskom. Hotel je vedeti, kako so se odvijali najini dnevi tu v Jordaniji. Zahvalila sem se mu za sprejem, ki sva ga bila deležna, in poudarila, da je bil razlog mojega obiska prav v tem, da se mu zahvalim v svojem imenu in v imenu vseh članov Gibanja. Povedala sem mu, da smo bili skupaj iz več držav, kristjani in muslimani, da vse povezuje duh vesoljnega bratstva. Poudarila sem še, da se je niz srečanj lahko odvijal prav v Jordaniji zaradi odprtosti in tolerance, značilnih za to državo.
Kaj pa kralj Abdulah II. s svoje strani?
Vprašal me je: Kaj pa lahko mi storimo, da bi se nadaljevalo to delo? Govoril je o zaskrbljenosti ob velikih izzivih zaradi razmer v tem delu sveta. Ni skrival svoje skrbi za krščanske skupnosti. Zdi se mu pa nujno, da se skupaj spoprimemo s to krizo in temi negotovostmi.
Sta omenila njegov nedavni obisk pri papežu Frančišku?
Kralju sem povedala, kako smo bili veseli njegovih slik s papežem v časopisih in v različnih medijih. Takoj je poudaril, da je bil to eden najlepših obiskov v teh letih. Ob misli na papeža je povedal: “Začutila sva, da sva brata.”
In ob koncu obiska?
Jaz sem se mu zahvalila, ker je že s tem, ko naju je sprejel, postala bolj vidna naša navzočnost tukaj. On pa mi je zagotovil, da se lahko kadar koli in zaradi kakršnega koli razloga obrnemo nanj. “Vprašajte za kar koli in mi smo vam na razpolago. Jaz sem vaš brat in se vam dajem na razpolago.”
Dopisnik Roberto Catalano
Vir: Città Nuova online