Sredi novembra je v Castel Gandolfu potekalo tridnevno srečanje Marijinega dela. Zbralo se je več kot 1000 ljudi z vseh koncev sveta: vsak je prispeval k občutenju tega, kar prinaša ideal edinosti, če ga resnično živimo. 
 

Predstavljajte si avtobus in ljudi, ki se v gosti ljubljanski megli zbirajo na dolgo pot do okolice Rima, točneje do Castel Gandolfa, znanega kot letna rezidenca papežev.

Za nekatere ni bilo prvič, in ti so se pozdravljali kot stari znanci, a tudi drugi so bili kmalu vključeni v polnosti.

Ena od udeleženk je takole povedala: »Na pot sem se odpravila z mešanimi občutki, ker na avtobusu nisem poznala nikogar. Toda iz ure v uro je bilo čutiti, kako se povezujemo, se pogovarjamo, kot da bi se poznali že od nekdaj. Mnogi so delili z mano bogastvo svojih izkušenj, iz katerih sem se veliko naučila in jih ne bom nikoli pozabila. Prvič lahko rečem, da sem v medsebojnih odnosih v določenih trenutkih začutila Jezusa med nami.«
Program v dvorani je bil izredno bogat. Glavna tema srečanja je bila evangeljska beseda in preko Chiarinih meditacij so se pred nami razprostirale globine evangelija in hkrati njegova preprostost. Maria Voce je v témi, ki jo je septembra imela za predstavnike z vsega sveta, primerjala današnji svet temni kleti, v kateri so Chiara in njene tovarišice ob svetlobi sveče med bombardiranjem odprle evangelij in naletele na Jezusovo oporoko: Da bi bili vsi eno. Za vse je bilo jasno, da je življenje evangelija v vseh vidikih vsakdanjega življenja odgovor na izzive današnjega sveta. Danes smo v temni kleti, ker izginjajo vrednote, vera, pravi odnosi in drugo. Kot Chiara in njene prve tovarišice moramo tudi mi razsvetljevati z lučjo živetega evangelija.
V dvorani so različni ljudje pripovedovali močne izkušnje, kako jim je v preizkušnjah uspelo živeti ideal, in nas opogumljali, da lahko delamo enako. Začnemo najprej pri sebi, pri vsakdanjih stvareh, in ljudje bodo to opazili.
Ves program so povezovale umetniške točke, v katerih je marsikdo videl odraz Boga-Lepote.
Srečanje je na vse naredilo globok vtis in poglobilo razumevanje evangelija. Taka srečanja so močna spodbuda za vsakogar , da lahko živimo v ljubezni in jo prinašamo drugim.

V. B.