Maria Voce, predsednica Gibanja fokolarov, ki je avgusta lani obiskala Slovenijo, česar se mnogi z veseljem spominjajo, je napisala tole sporočilo ob 4. obletnici odhoda Chiare Lubich v nebesa.

»Približuje se 14. marec, obletnica odhoda Chiare Lubich v nebesa.
Letos bi radi to obletnico praznovali s spoznavanjem, kako je njena karizma vplivala na nove rodove. Zato bodo na raznih koncih sveta mladi od včeraj in danes pripovedovali o tem, kaj je pomenilo za njihovo življenje srečanje z njo.
Chiara je imela zaupanje v mlade in vsakega izmed nas. Skupaj, vsi eno, hočemo gledati v prihodnost polni upanja, kajti Bog nam je dal veliki Ideal.
To je nova priložnost, da bi pokazali svojo hvaležnost Chiari, ki je v polnosti odgovorila na luč karizme, ki jo je Bog položil vanjo, in je odprla vrata številnim, da bi bili tudi sami nosilci novega duha.
Naj bo ta datum izhodišče, nov začetek: hvaležni za ta dar ga tudi mi darujmo vsem okoli nas in tako prispevajmo k ustvarjanju vesoljnega bratstva, da bi se uresničile Jezusove želje in njene sanje: “Da bi bili vsi eno”«.
Maria Voce, 5. marca 2012