Maria Voce EmmausLetos je Maria Voce (Emmaus) pripravila voščilo za vse v obliki video posnetka

Tem voščilom, namenjenim vsem, se pridružujemo vsi iz Gibanja fokolarov (Marijinega dela).

Spodaj je besedilo prevoda.

Božič je! Če pogledam okoli sebe v mestih, a tudi v medijih na splošno, se sprašujem: kaj je pravzaprav božič?
In slišim trušč, ker pomeni kosila, darila, okraski, luči, tržnice … in zdi se mi, da bi ta trušč hotel pokriti – ne da bi mu to uspelo – krik bolečine in trpljenja velikega dela človeštva, ki zahteva solidarnost, spoštovanje, sprejetost, mir in pravičnost. Skratka, prosi za ljubezen in človek mu je ne more dati, Bog pa to zmore.
Bog jo more dati in daje jo kot Bog. Dete, ki ga vidimo v jaslicah na ta božič, kot ob vsakem božiču, nam govori prav o ljubezni Boga, Boga, ki tako zelo ljubi človeka, da postane kot on: postane majhen, nezaščiten, se sooča z vsem trpljenjem, ne samo sooča z njim, ampak ga sam doživlja, vse bridkosti človeštva vse do svoje smrti; Bog, ki pride in živi med ljudmi ter tako znova izreka svoj ‘da’ človeštvu, da bi ga znova povezal s seboj.
‘Da’ Boga človeku predstavlja prav tisto Dete v Betlehemu, Dete, ki ga ljudje nočejo niti omenjati več.
Bili smo v državi, v kateri so si z namenom, da bi ohranili ves božični aparat, ne da bi govorili o Bogu, izmislili ‘zimsko praznovanje’. In vendar ta Bog ljubi človeka, še naprej ljubi človeka in nam to vedno znova ponavlja. To Dete nam ne kaže samo ljubezni Boga, ampak nam daje ljubezen Boga, nam jo podarja, nam jo pomaga živeti, uči nas, kaj naj storimo, vabi nas, naj delamo tudi mi tako: naj bomo za druge ljudi pričevalci Božje ljubezni in naj dajemo drugim ljudem Božjo ljubezen, ljubezen, kakršna je njegova. Ta ljubezen ne izbira med ljudmi, seže do vseh, ne dviguje pregrad, nima predsodkov, ne dela razlike med nikomer: ta ljubezen zmore odpreti srce, odpreti roke, odpreti denarnico, odpreti dom. In če med ljudmi živi taka ljubezen, tedaj Bog sam živi med ljudmi in on edini zmore pripraviti dom za vsakega, družino za vse, narediti vse za brate, vzbuditi pravo praznovanje.
In to je božič. Če živimo tako, je za to pravi božič. In prav tak božič bi rada doživela in takega voščila vsem.
Vesel božič!