CH2260-GenVerde-1080x675Deset tednov koncertov in delavnic Gen Verde v Združenem kraljestvu od severa do juga. Veliko mladih in ljudi različnih verstev, ki so odkrivali upanje in želja priti do miru. Pogovor je potekal v času, ko so bile članice skupine še tam. video

slovenski prevod video posnetka:

Povejte nam, kaj ste našli v Združenem kraljestvu, kako gre?
Alessandra Pasquali: Imele smo tako akustične koncerte, koncerte “Na drugi strani”, to je nov koncert, ter “Start now”. Ne moremo prešteti števila mladih, s katerimi smo se srečali. Pripravile smo delavnice, s katerimi vadimo dele koncerta in potem ti mladi nastopajo na odru z nami; pravzaprav pripravljamo koncert skupaj z njimi.
Adriana García: Bilo je izredno. Našle smo žejo po edinosti tako pri sikhih, muslimanih, kristjanih, ljudeh brez vere; mlad človek te ni pogledal v obraz, potem se je odločil spremeniti življenje.
Cristina: Je bilo težko govoriti o dialogu, o srečanju in miru?
Alessandra Pasquali: Da, to smo čutile tudi zato, ker smo na turneji v posebnem obdobju s tega zornega kota. A prav zato je zdaj potrebno govoriti o miru in upanju. Še več, ljudje, mladi, s katerimi se srečujemo, ne pričakujejo drugega! V delavnicah odkrivajo nekaj, česar ne poznajo, in upanja jim ne dajemo samo me s pesmijo, ampak ga sami odkrivajo v sebi, saj sami doživijo upanje.
Adriana Martins: Imele smo tudi veliko medverskih in ekumenskih stikov: to je bilo za vse nas in za skupnost kot globoko zadihati; bolj kot kdaj prej je bilo čutiti, da ni dovolj biti dobri kristjani, dobri muslimani, dobri budisti, ampak da moramo biti povezani. V resnici je čutiti to željo, da delamo skupaj, da pričujemo mir, ki je možen, če smo skupaj.
Alessandra Pasquali: Lahko nas spremljate na naših družbenih mrežah, na facebooku, imamo tudi aplikacijo Gen Verde.
Dekle (angleško):
Všeč mi je, da smo se srečali, da smo eno, da pojemo kot ena sama oseba; to je kot pri teku: nihče ni spredaj in nihče ne zaostaja, na cilj prispemo skupaj.
James (angleško):
Delati z Gen Verde je bila pomembna izkušnja. Sam doživeti moč odprtega in pozitivnega dialoga: res fantastično!
Prof. Gerald Pillay , rektor Liverpool Hope University (angleško):
Niso se ognile težkih vprašanj, ampak kljub temu ostaja občutek upanja … velik izziv za vse nas ta večer.
Bhai Sahib Ji, duhovni vodja sikhov (angleško):
Sporočila so zelo močna! Prav to potrebujemo. Vse te pozitivne lastnosti, potrebne danes, so predstavile na učinkovit način. Prebodle so naše srce.
Vir: http://collegamentoch.focolare.org/2015/12/08/gran-bretagna-tour-del-gen-verde/