Vedno hujša drama 12 milijonov ljudi na begu iz krajev s hudo sušo v Afriškem rogu, ki zajema Somalijo, severno Kenijo, južno Etiopijo in Džibuti. Kako poslati pomoč?
Iz skupnosti fokolarov v Keniji smo izvedeli, da so se takoj zavzeli za dejanje kot odgovor na spodbudo Benedikta XVI.: preskočiti en obrok in odgovarjajočo vsoto dati za pomoč Somaliji.
 
Giovanna Vasquez in Flavio de Oliveira sta pisala v center Gibanja. Povzemamo njuno pismo:
»Predragi vsi! Kot ste izvedeli iz radijskih, televizijskih in tiskanih novic, doživlja Afriški rog veliko humanitarno katastrofo. Naši bratje in sestre so se dotaknili dna, umirajo zaradi pomanjkanja hrane in vode, in to zaradi suše na tem območju.«
Tu deluje veliko združenj. Papeški svet Cor Unum je poslal v imenu papeža preko škofa iz Džibutija in apostolskega administratorja Mogadiša msgr. Giorgia Bertina prvo pomoč v višini 50.000 evrov.
V svojem pismu odgovorna za Gibanje v Keniji omenjata temeljno točko duhovnosti edinosti, ki v vsaki drami človeštva odkriva obličje Jezusa na križu.
»Pred tem velikim obličjem zapuščenega Jezusa smo se vprašali, kaj lahko storimo, da bi vsaj delno olajšali to trpljenje. Na misel nam je prišlo začeti s pobudo, ki smo jo poimenovali:preskoči obrok (skip a meal). To pomeni, da se odrečemo vsaj enemu obroku v tem mesecu in odgovarjajočo vsoto denarja darujemo v namen, da bi lahko živeli evangeljski stavek: “Lačen sem bil in ste mi dali jestiˮ(Mt 25,35). Pozdravljamo vas v še bolj intenzivnem življenju za vesoljno bratstvo.«
Denar, ki ga bomo uspeli pridobiti z velikodušnostjo vseh, bomo poslali v škofije, ki že konkretno pomagajo prizadetemu prebivalstvu. Če bi se torej kdo od bralcev teh spletnih strani odločil za to, lahko odda ali pošlje denar na TRR 24200-9004486067 s pripisom „Za Afriški rog”.
Vir: www.focolare.org

Denar, ki ga bomo uspeli pridobiti z velikodušnostjo vseh, bomo poslali v škofije, ki že konkretno pomagajo prizadetemu prebivalstvu. Če bi se torej kdo od bralcev teh spletnih strani odločil za to, lahko odda ali pošlje denar na TRR 24200-9004486067 s pripisom „Za Afriški rog“.