Sveta deželaKot piše na zgornjem diapozitivu, poteka te dneve v Sveti deželi na več mestih Teden za zedinjen svet, s katerim želijo mladi iz vsega sveta skleniti leto genfesta, ki se je začelo lani 1. maja v Loppianu pri Firencah, vrhunec je bil sam genfest konec avgusta in začetek septembra 2012 v Budimpešti na Madžarskem z 12.000 mladimi iz vsega sveta, iz Slovenije dvesto. Te dneve so v Sveto deželo potovali tudi štirje slovenski predstavniki, ki so se nam oglasili s kratkim pismom. Tu je nekaj odlomkov:

 

Sveta dežela 225. aprila 2013
Marhaba, habibi!
Za nami sta dva nora dneva. Včeraj doooolgo potovanje, poplačano s pogledom na Jeruzalem ob polni luni, z zabavnim voznikom, ki nas uči (pošteno) barantat, in s polnim hotelom mladih iz okoli 20 držav.
Danes smo se zjutraj odpravili na Oljsko goro in imeli mašo v vrtu Getsemani. Zares močno – gledat kraje, po katerih je dejansko Jezus hodil, stvari, ki jih je videl … Zvečer smo šli k družinam iz Betlehema. Nora izkušnja. Videti, kako živijo kristjani, kako težko jim je, kakšna je politična situacija …
Pozdrav vsem, vas nosimo s sabo 🙂