Tek za edinost 2015 a3. maja 2015, 11:00–12:00
Več tisoč otrok in najstnikov bo v različnih časovnih pasovih imelo svetovno štafeto. Pripravljajo jo Otroci za edinost iz Gibanja fokolarov.

Otroci različnih narodov, kultur in verstev bodo tekli zedinjeni in tako pričevali o svojem zavzemanju za mir in edinost na nekaterih pomenljivih točkah sveta v nedeljo, 3. maja 2015, od 11h do 12h.
Že nekaj mesecev se pripravljajo na dogodek, katerega se je v preteklih letih udeležilo več kot 100.000 otrok in najstnikov iz različnih mest na vseh koncih sveta. Štafeta bo šla tudi skozi kraje, ki simbolizirajo mir in edinost, na več krajih bodo prisotne tudi osebnosti iz sveta športa in kulture ter civilni in verski predstavniki.
S štafeto bodo začeli na otočju Fidži v Pacifiku ob 11h po krajevnem času. Ob 12h bodo štafetno palico izročili naslednjemu časovnemu pasu in tako naprej. Pripravljajo razne športne dogodke, solidarnostne akcije in izkušnje aktivnega državljanstva tam, kjer prevladuje osamljenost, revščina in odrinjenost na rob družbe. Na svetovni mreži, od facebooka do youtuba, je veliko sporočil, slik in video posnetkov, ki prikazujejo, kakšne so zamisli, ki jih pripravljajo za ta dan.Tek za edinost bo možno spremljati preko svetovnega spleta, saj so predvidene možnosti objavljanja novic vseh 24 ur in povezave z različnimi mesti na petih celinah, kar bodo pripravljali sami otroci in najstniki. Tako bo mogoče spremljati potek štafete.
Odkriti bratstvo: predlog Otrok za edinost
Gledati na drugega kot na brata. Temu v podporo so nastala znamenja miru, s katerimi je mogoče povečati edinost človeške družine. Trudimo se ustvarjati ali krepiti vezi edinosti (WeLink) z vsako osebo, da bi tkali mrežo miru, ki bo objela ves svet tako, da začenjamo s tistim, ki je ob nas. Živimo zlato pravilo: »Stori drugim, kar bi hotel, da drugi stori tebi.«
Da bi bili ustvarjalci večjih ali manjših sprememb, je potreben pogum in da začnemo s pobudo: če uspeš ustvarjati dejanja, ki spodbujajo MIR in če pritegneš še druge, lahko ta trenutek ovekovečiš tako, da posnameš fotografijo rok..
Objave vnesite na  #run4unity z imenom vašega  #mesta in komentarjem. Že takoj lahko začnemo in tekmujemo med seboj. 3. maja bomo preverili, katero od mest, ki so se vključila v Tek za edinost, je ustvarilo največ hashtagov za mir!
http://www.run4unity.net/2015/