Podpora in solidarnost tudi v težkih razmerah in na različnih koncih sveta: vse to spominja na novembrsko besedo življenja, ki govori o dobrohodnosti, usmiljenju in odpuščanju.

Verjamem v ljubezen
Bila sva razžaloščena in razočarana, ko sva odkrila, da je najin sin Bob s prijateljema kradel alkoholne pijače. Kljub temu sva hotela, da občuti najino ljubezen in to ne glede na vse. Ko smo na sodišču čakali na sodbo, sva videla, da so starši enega od obeh fantov, odgovornih za krajo, pustili na cedilu, odšla sva k njemu in ga opogumila. Ko je sodnik videl, kako ravnava, je sprejel obžalovanje najinega sina, ker je videl, da ga doma podpirava, in ni kaznoval nobenega od vpletenih. Čez nekaj dni sva vprašala Boba, v kaj veruje, če ne veruje v Boga. Slišal sem tak odgovor: “Verjamem v ljubezen, ker sem jo videl v tebi in v mami”. (A.K. – Australija).

Izraz solidarnosti
Nekdo mi je telefoniral, da se sorodnik gospe, ki dela pri nas kot gospodinja, zelo slabo počuti, in me prosil, naj ga obiščem. Bil sem utrujen in bilo je mrzlo. S pogledom poiščem svojo ženo in razumem, da je tudi to priložnost, da bi ostal zvest življenjskemu slogu, ki se ga trudiva živeti. Grem obiskat bolnika, odpeljemo ga v bolnišnico, kjer se zdravniki takoj lotijo zdravljenja. Domov sem se vrnil zelo kasno, žena me je čakala z večerjo. Nisva si veliko povedala, a med nama se je nekaj spremenilo. Najin odnos se je zaradi tega dejanja solidarnosti poglobil. (D. R. – Kolumbija).

V begunskem središču
Zaupali so mi socialno službo v begunskem središču, a nisem imel ničesar, s čimer bi lahko pomagal. V skupini sirot je bil tudi sedemletni otrok brez svoje družine. Njegova mama ga je po dnevih iskanja našla v našem središču, a bila je zelo slabotna, ker ni jedla veliko dni. Imel sem 300 frankov, vrednost enega dolarja: za tiste razmere je to prava sreča. Denar sem rabil, a ona še bolj kot jaz. Dal sem ji denar in tako si je lahko kupila hrano, vodo in majhno kočo, da se je zavarovala pred vsiljivci. Vrnil sem se domov prepričan, da bo Bog mislil name. Kmalu je prišla moja starejša sestra, ki nas je tri dni iskala po begunskem središču. Prinesla mi je 1000 frankov. (C. E. – Ruanda).
Vir: Il Vangelo del giorno, november 2013, Città Nuova Editrice.