Libanon 1Koncert z več kot 2200 ljudmi, da bi popravili hiše, ki so bile poškodovane po eksploziji 19. oktobra. Širi se prepričanje: Nočemo popustiti nasilju!
Med atentatom v Bejrutu je 19. oktobra umrl libanonski policijski šef, v četrti Achrafieh je bilo uničenih 40 hiš. 

Tako je veliko ljudi ostalo brez strehe nad glavo in potrebovali so veliko pomoči. Jacques, eden od Mladih za zedinjen svet, ki je bil na genfestu v Budimpešti, je dobil idejo, da bi pripravili koncert in zbrali denar prav za tiste, ki so izgubili hiše, s tem pa bi dali tudi sporočilo miru.
Vse se je začelo iz pogovora na WhatsApp … Jacques je tudi predsednik Music Cluba na svoji univerzi. Po klepetu z nekaterimi Mladimi za zedinjen svet in drugimi prijatelji iz Music Cluba so se odločili pripraviti koncert. V kratkem času je več kot 2500 mladih na facebooku potrdilo svojo prisotnost. O koncertu so govorili na televiziji, imeli intervjuje na radiu in veliko člankov v časopisih.
Libanon 3Mladi za zedinjen svet iz Libanona so na večer pred koncertom, ki so ga organizirali skupaj z drugimi libanonskimi nevladnimi organizacijami napisali: »Dogaja se nekaj veliko večjega od nas, a računamo na božjo pomoč. Čutimo, da on dela čudeže, kajti v tem trenutku je v Libanonu preveč političnih delitev, ki so po eksploziji še večje. Veliko mladih je razočaranih zaradi izjav politikov. Ta koncert je kot luč v tej veliki temi, je sporočilo upanja, miru in edinosti med Libanonci. S tem koncertom hočemo pričati za naš ideal in pokazati, da so mladi Libanonci zedinjeni.«
Simbol udeležencev na koncertu je bila bela barva, ki je znamenje miru. Na vhodu so delili bele trakove, take, kakršni so bili uporabljeni med genfestom, kot znamenje zavzemanja za gradnjo miru. »Koncert je v nas pustil sled novega navdušenja, čutimo, da se genfest nadaljuje,« so še napisali.
To je bil pomemben dogodek, ki sledi Projektu zedinjen svet (www.unitedworldproject.org), s katerim so začeli v Budimpešti. To so le delčki bratstva, zaradi katerih je gradnja bolj bratskega sveta živa tudi v krajih, kjer je to težje.