Od 15. do 18. septembra se bo v podjetniški coni v Loppianu, našem mestecu blizu Firenc, 40 italijanskih podjetij povezalo v iskanju sinergij, delovnih mest in inovacij.
Podjetniška cona Lionello Bonfanti, inkubator inovacije v toskanski deželi, se v drugi polovici septembra pripravlja na razstavo, imenovano Expo 2011. Podjetja, ki so se prijavila za ta dogodek, delujejo v treh velikih panogah: živilsko-prehrambeni, v gradbeništvu ter v panogi, ki nudi usluge podjetjem.
Expo je vključen v LoppianoLab. To je izvirna delavnica podjetij, združenj in delavcev na ekonomskem področju iz vse Italije. Namen tega srečanja je, da bi podelijo izkušnje o projektih in strategijah z vidika vesoljnega bratstva.
To je posebna poslovna skupnost, ki je vedno odprta za nove udeležence. Srečujejo se v razstavnih prostorih podjetniške cone Bonfanti: sem sodijo grafični in arhitekturni biroji, podjetja z ekološko predelavo prehrane, gradbene skupine, zdravstveni delavci, programerji in delavci v odgovornem turizmu.
»Prepričani smo, da ne moremo več rasti in odkrivati novih stvari sami, zlasti v tem kriznem trenutku,« je izjavila Eva Gullo, predsednica EdiC spa, družbe, ki upravlja s podjetniško cono, in med zasnovalci LoppianoLab in razstave. »Nikoli doslej ni tako zelo veljalo, da je tudi v ekonomiji povezanost tista, ki utrjuje. Podjetniki si vedno bolj želijo biti povezani, da bi ustvarjali delavna mesta in še naprej delali za skupno dobro Italije.« Od leta 2006 20 podjetij stalno delujuje v podjetniški coni. Delajo po načelih občestvenega gospodarstva (OG). »Tokratna razstava,« še pove gospa Gullo, »želi jasno odgovoriti na močno potrebo po ustvarjanju stikov in povezav med podjetji, po izmenjavi, pogovoru in sodelovanju.«
Na 9.600 m2 razstavnega prostora bo podjetniška cona Lionello štiri dni pripravljala srečanja, okrogle mize, pogovore in razstave, da bi tako spodbudila medsebojno izmenjavo in primerjavo močnih in šibkih točk italijanskega gospodarskega sistema. Pripravlja tudi možnosti razvoja in sodelovanja med podjetniki.
Tokrat bo gostila več kot dvajset dogodkov na razstavi podjetij 2011: promocijo podjetniške kulture, pričevanja, svetovanja, seminarje in pogovore o razvoju strokovnosti, nujne za uspešno delovanje lastnega podjetniškega projekta. Možnost neposredne spletne povezave! Klikni sem.

 

 

Loppiano (Firence), 17. septembra 2011
V Loppianu, Open City!
Loppianolab bo pripravil dan odprtih vrat z glasbo, umetniškimi razstavami, literarnimi kavarnami, srečanji in delavnicami medkulturnosti z degustacijo hrane in pijače italijanskih dežel.

 
To je novost drugega leta delavnic Loppianolab: mestece Loppiano bo odprlo svoja vrata v soboto, 17. septembra. Vse popoldne do polnoči bo potekal Open City: vsi kotički mesteca bodo polni razstav, koncertov, srečanj, degustacij.
Možnost bo za debatno kavarno: po degustaciji bo na voljo dobra kava ali sladoled v slaščičarni “Dulcis in fundo”. V knjižnici Arcobaleno (Mavrica) v podjetniški coni Lionello Bonfanti bodo imeli od 18. do 22. ure debatno kavarno, med katero bo imel po en časnikar iz Città Nuove (Novega sveta) od šestih izbranih, ki je napisal tudi knjigo, pogovor z zbranim občinstvom o temah iz naslova Loppianolab 2011: »Upati z Italijo. V mreži za skupno dobro ob 150-letnici državne enotnosti«.

Vir: www.focolare.org