Betlehem 2130 mladih iz 25 držav se je v Betlehemu srečalo z županjo Vero Baboun in palestinskimi vrstniki. V državi, ki je ranjena zaradi pomanjkanja bratstva, je po besedah županje zlato pravilo: „Stori drugim, kar želiš, da bi drugi tebi storili”, velika sprememba in novost. Mlade je spodbudila, naj nadaljujejo pot, ki so jo začeli.

Zatem so se odpravili v Center miru, ki stoji v srcu Betlehema, blizu bazilike Jezusovega rojstva in mošeje. S tem so na simboličen način Mladi za zedinjen svet želeli utrditi mostove bratstva, ki jih okrepljeni s sporočilom lanskega Genfesta, poskušajo graditi po vsem svetu. Geslo – Gradimo mostove, so sedaj spremenili v geslo: Bodi most! Prav v Sveti deželi bodo objavili številne pobude za vesoljno bratstvo, ki so jih skozi leto izvajali po različnih celinah.

V Jeruzalemu so se mladi srečali z Judi, muslimani in kristjani. Z dvesto muslimanskimi in krščanskimi študenti so sodelovali v delavnici sprave in miru. Pri njihovem zavzemanju jih podpirata tudi glasbeni skupini Gen Verde in Gen Rosso, ki prav v teh dneh v raznih krajih Svete dežele pripravljata koncerte.

Vrh in hkrati sklep Tedna za zedinjen svet bo v sredo, 1. maja, ko se bodo neposredno povezali z Italijo, Madžarsko in Indijo ter tako sklenili svetovno zavezo bratstva in znova predlagali Projekt zedinjen svet. Gre za pobudo, ki naj bi širila edinost med narodi, med ljudmi in ustanovami. Dejanja, ki gradijo bratstvo, potem zbirajo v Opazovalnici vesoljnega bratstva.

M.D., http://radio.ognjisce.si/