siria bambini afpV sirskem Alepu se bo 6. oktobra začela skupna molitev za mir krščanskih in muslimanskih otrok, ki se bo nato razširila po vsej Siriji. Pridružimo se jim tudi mi!

Kot poroča vatikanska agencija Fides, gre za pobudo frančiškanov, otroci pa se bodo s pozivom k miru obrnili na oblastnike, naj končajo vojno, ki traja že dlje kot pet let in je zahtevala že nepredstavljivo število žrtev. Vojna ob vsem skupaj na posebej grozljiv način prizadene otroke, je dejal armensko-katoliški škof v Alepu, Boutros Marayati. Kot je dejal, je trdno prepričan, da bodo molitve otrok »veliko učinkovitejše kot molitve odraslih«.

Spor v Siriji in Iraku se je sprevrgel v »eno najhujših humanitarnih kriz v zadnjih stoletjih«. Od leta 2011 je v Siriji življenje izgubilo že več kot 300.000 ljudi; več kot milijon je bilo ranjenih. V Siriji trenutno potrebuje pomoč 13,5 milijonov ljudi, deset milijonov pa v Iraku. V Siriji je 8,7 milijona notranjih beguncev, v Iraku več kot 3,4 milijone. 4,8 milijonov sirskih beguncev je v sosednjih državah tega območja, predvsem v Turčiji, Libanonu in Jordaniji. cel članek