MuneebMlad Pakistanec, ki ga je zadela krogla med januarskimi spopadi v Karačiju. Življenje, ki je v obilju dajalo ideal edinosti.

 

»Pojdite naprej, še bolj odločeni korenito živeti naš veliki Ideal, da bi družbi okoli vas dali ljubezen, ki sije v vaših srcih in ki jo je tudi Muneeb hotel podariti mnogim. On bo iz nebes brez dvoma še naprej živel in delal z vami in s celotnim Gibanjem na tem, da dan za dnem ustvarja novo, zedinjeno, miroljubno in solidarnostno ljudstvo.«
S temi besedami je predsednica Maria Voce opogumila gen (mlade iz Gibanja) v Pakistanu, naj nadaljujejo tek Muneeba Sohaila, ki ga je 17. januarja, ko se je vračal skupaj z drugim gen z lekcije angleščine, zadela krogla, sprožena med hudimi in nasilnimi neredi, ki so na žalost pogosti v Karačiju, metropoli juga te države.
Muneeb bi maja praznoval svoj dvajseti rojstni dan. V družini je kot otrok začel živeti in ceniti duhovnost edinosti.
V otroštvu je izgubil očeta in ko je odraščal, je skrbel za to, da bi mlajšim, zlasti otrokom, prenašal življenjski slog, ki ga je odkril.
»Da bi ga poglobil in bolje razumel,« je povedal, je odšel spomladi leta 2012 živet skupaj z drugimi gen, v katerih je pustil neizbrisen pečat. O njem pravijo: »Zame je bil angel, naučil me je živeti z Bogom. Bil je pravi prijatelj za nas otroke.« »Ko sem se prvič srečal z njim, je takoj podelil z menoj svoje izkušnje in svoje življenje. Ni izgubil priložnosti za konkretno ljubezen.«
7. oktobra lani – mesec po veliki mednarodni prireditvi v Budimpešti – je kljub hudi napetosti, ki je vladala v mestu Karačiju, tu potekal genfest in Muneeb je v pomagal pripravljati prireditev in program, širil je ideal zedinjenega sveta.
Ko se je 17. januarja poslovil z mamo, ji je rekel: »Rad bi dal svoje življenje Jezusu.« Zdaj je štafetna palica namenjena vsem gen sveta, vsem tistim, ki podpirajo projekt zedinjenega sveta, in vsem, ki se čutijo poklicane v svetu graditi mostove miru in bratstva.

Vir: www.focolare.org