Simone in njegova družina iz Italije niso našli primernega stanovanja za selitev iz enega mesta v drugo. A božja previdnost se je le izkazala.

Salezijanski oratorij v župniji sv. Štefana je v poletnem času poln raznih skupin otrok. Tokrat jih je več kot trideset od 6 do 14 let ‒ vesela druščina. Vsak ponedeljek je z njimi Roberto; podeli talente, izkušnje, igre, animira številne zabavne programe.
Simone, otrok s Sicilije, se rad udeležuje aktivnosti oratorija v času počitnic v tem mestu skupaj s starši. Robertu pripoveduje o svojih novih prijateljih in mu zaupa, da so v njegovem mestu ulice polne smeti, medtem ko v tem kraju ni tega in res bi rad živel v takem okolju.
Njegova družina išče primerno najemno stanovanje, kajti oče dela v vojaški mornarici in se mora preseliti v to mesto. Iščejo že nekaj časa in čim prej se morajo odločiti, naslednjega dne pa se morajo vrniti na Sicilijo.
Roberto in Simone skupaj prosita Jezusa, da bi našli stanovanje. Potem Simone in njegova družina odpotujejo domov. Isti večer prejmejo odgovor, na katerega so čakali: hiša, ki so si jo ogledovali, se je izpraznila in tako se bodo lahko preselili. Jezusov stavek: »Kar koli boste prosili mojega Očeta …«, se je znova uresničil.

Vir: Città Nuova