2234M-Hong KongMlada družina iz Hong Konga je odkrila, kaj je tisto najboljše za prihodnost njihovih otrok. Tu je video posnetek, v nadaljevanju pa slovenski prevod.

video

(glasba)
Theresa (kitajsko): Sva Theresa in Sebastian. Poročena sva deset let in imava tri hčere. Ko sva razmišljala o najinem družinskem življenju, sva se vprašala, kaj je tisto najpomembneje, kar hočeva dati najinim hčeram. Razumela sva, da je najbolj dragocena stvar Bog in njegova ljubezen do vseh. Nekega dne sva govorila s prijateljico, ki je socialna delavka in dela v revni četrti Hong Konga. Družine tam malo zaslužijo, običajno so enostarševsek družine ali novi tuji priseljenci, večina ne veruje. Hotela sva narediti nekaj za te družine, a razložila nama je, da ne potrebujejo “stvari”, ampak nekoga, ki bo preživlel čas z njimi. Najine hčere so prinesle svoje najljubše igračke, da bi se igrale z otroki in bile skupaj z njimi.
Sebastian (kitajsko): Pritegnila sva lokalno skupnost, ki je takoj sprejela najin načrt. Tako odhajamo v ta socialni center vsak tretji mesec in nas je kakih sedemdeset. Prave potrebe so ljubezen, podpora, da jih opogumimo, da imajo nekoga, ki jih spremlja na poti življenja. Razvili smo odnos medsebojne ljubezni in spoštovanja in zdaj smo pravi prijatelji. Ob nekaterih krščanskih praznikih smo z njimi podelili njihov globlji pomen tako, da smo pripovedovali o Jezusovem življenju. Vsakič se težko poslovimo in veseli pričakujejo, da se znova vidimo. Lahko bi se zdelo, da samo mi dajemo, v resnici prejmemo veliko, učimo se ljubiti vse in izkusimo radost podelitve. In najinim hčeram lahko dava najbolj dragoceno stvar na svetu.