Praznovanje 129. oktobra je god blažene Chiare Luce Badano. Ob tej priložnosti je bilo veliko pobud, s katerimi smo se je spomnili.
V Sassellu, rojstnem kraju Chiare Luce, se je 27.-28. oktobra zelo veliko mladih zbralo na praznovanje njenega godu. Za dneva srečanj so izbrali naslov: “Imam vse”. 

Na štirih koncih mesta so mladi lahko prisluhnili številnim ljudem, ki so srečali Chiare Luce in so sedaj pripovedovali o njenem življenju. Najmočnejše je bilo srečanje z Ruggerom in Mario Tereso Badano, ki sta pripovedovala veliko podrobnosti iz njenega življenja in tudi o njenem odhodu v nebesa. Takoj za tem so imeli evharistično adoracijo, med katero so brali spise Chiare Luce, in obisk pokopališča ter osebni pogovor v tišini z njo ob njenem grobu. Toda mladi prijatelji Chiare Luce niso zmožni samo globoko razmišljati, ampak se znajo tudi veselo razvedrit, vse pa je živeto z enako intenzivnostjo in z dušo, uprto navzgor. To je pokazalo praznovanje na koncu dneva z mladim dj.
Praznovanje 2V nedeljo se je zbralo pri sveti maši več kot 700 ljudi. Župnik iz Sassella je med pridigo povabil mladi, naj bodo pogumni in naj zaupajo Bogu kot Chiara Luce, ki je nekega dne opogumila mamo s temi besedami: »Zaupaj Bogu in boš imela vse!« Popoldanski program se je nadaljeval in majhno župnijsko gledališče ni moglo sprejeti vseh. Zato so morali prikaz življenja blažene, kar je pripravila gledališka skupina “Koraki luči” iz Castelfiorentina iz okolice Firenc, uprizoriti dvakrat zaporedoma.
Chiara Luce in zgled njenega življenja nezadržno prestopajo meje pokrajine Ligurije in celo Italije. To dokazujejo navzoči mladi iz 33 držav v Sassellu in povezava s skypom z Mehiko, kjer je v mestecu “Diamant” kapela posvečena blaženi Chiari Luce. V Mehiki je potekalo tridnevje, na katerem je bilo 1700 udeležencev. Tudi tam so posebej dobro sprejeli muzikal z zgodbo njenega življenja.
Kot pričevanje, da je Chiara Luce sinonim veselja, so se je v Iserniji v Italiji spomnili z glasbeno prireditvijo z naslovom “Bodite srečni, ker jaz to sem”, kar so pripravili umetniki iz Loppiana. Na prireditev je prišlo več kot 700 gledalcev.
Vtis imamo, da je te dneve “bakla” Chiare Luce prišla do številnih mladih, prav kakor si je sama želela.

Vir: www.focolare.org