Od 9. februarja je aktivna spletna stran, namenjena prav genfestu 2012.

 

Tu je povezava: http://genfest.si in veselo klikanje!

 

Tu še vedno ostaja možnost prijave in drugih novic od prej.

Čeprav je še nekaj mesecev do genfesta 2012, se je že treba prijaviti … Preberite v nadaljevanju! Na dnu strani je povezava za prijavnico in za kratko brošuro.

Pa še tale povezava na radio Ognjišče (Kolokvij 2012 02 14 Genfest). Pa še 1. marec 2012, dijaška oddaja (http://audio.ognjisce.si/index.php?p=Dijaska_oddaja).

 

Genfest 2012 – let’s bridge

31.7. do 2. 9. 2012

povezave:

genfest.si@gmail.com

na facebooku: http://sl-si.facebook.com/genfest2012?sk=wall&filter=12

www.genfest.org (v italijanščini, angleščini, španščini in madžarščini)

 

Kaj:

Genfest je srečanje več tisoč mladih z vsega sveta, ki sledijo preroškemu navdihu Chiare Lubich, ustanoviteljice Gibanja fokolarov. Je povabilo, da se zavemo, da smo vsi ustvarjalci tako lastne kot splošne zgodovine. Zato lahko vsak od nas prispeva k premagovanju ovir, ki jih postavljajo ravnodušnost, predsodki in sebičnost.

Zakaj:

“Želimo prinašati in utrjevati edinost tako na verskem kot na vseh drugih področjih človekovega delovanja, med posamezniki, skupinami in narodi.” (Chiara Lubich)

Izzivalen cilj: prispevati k uresničevanju zedinjenega sveta – globokemu hrepenenju vsega človeštva in izzivu današnjega časa.

Stategija:

Izbrati več različnih poti, ki vodijo k edinosti med generacijami, med narodi, med etničnimi skupinami, med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo, s tistimi, ki trpijo in so osamljeni, da bi ponovno ustvarili edinost med človekom in naravo, da bi podrli zidove, ki nas ločujejo.

Kje:

V Budimpešti, enem od biserov ob reki Donavi. To mesto bo gostilo deseti genfest. Dogodki se bodo odvijali po vsem mestu, prizorišče sklepnega dogodka bo športna dvorana Sportarena.

 

povezava za prijavnico

povezava za brošuro v dveh delih 1 2