Teden_za_zedinjen_svet_v_SlovenijiV Sloveniji smo mladi v okviru tedna za zedinjen svet sodelovali pri več dogodkih. Osrednji, srečanje z naslovom »Gradimo mostove v družbi«, je potekal v torek 8. maja v Ljubljani. Medse smo povabili tri goste, za katere vemo, da ob družbenih problemih ne ostanejo ravnodušni, temveč po svojih močeh spreminjajo svet na bolje.
Premorejo namreč dovolj pogum in znanja. To so Aleš Primc, vodja civilne iniciative za družino in pravice otrok, Marjeta Žumer, odgovorna za dialog s sodobno kulturo v Gibanju fokolarov, in Pavel Snoj, predstavnik projekta Skupaj za Evropo. Predstavili so nam projekte, v katerih sodelujejo, ter povedali, kako se vsakodnevno odzivanjo na dogajanje v družbi. Vsem je skupna želja prinašati evangelj na vsa področja svojega življenja. Zatrdili so nam, da zmorejo delati velike korake zato, ker so v mladosti uspeli v majhnih stvareh in k temu so želeli vzpodbuditi tudi nas.
Druge aktivnosti v Tednu za zedinjen svet v Sloveniji:
• petek, 4. maj: obisk mladinske skupine v Črni vasi, kjer smo predstavili Genfest
• nedelja, 6. maj: zborček Mladih za zedinjen svet je gostoval pri sveti maši v župniji Dobrova
• četrtek, 10. maj: Mladi za zedinjen svet smo se srečali pri večerni sveti maši v Šiški, se po njej poglobili v kratko meditacijo ter večer sklenili s prijetnim klepetom.

Meta Zoran