Silvana-Centro-GenF-Giu87 023Silvana, ena prvih Chiarinih sodelavk in najmlajša med njimi, ki je spremljala razvoj Gibanja fokolarov od začetka, se je poslovila s tega sveta 2. decembra v starosti 86 let.

Maria Voce, predsednica, je Gibanju po vsem svetu sporočila to novico z besedami: „Spremljajmo jo z gotovostjo, da bo njen prihod v nebesa veliko veselje.”
V letu 1945 se je prvič srečala s Chiaro. Imela je 16 let, ko je sama iskala nekaj velikega, za kar bi živela. Takrat je spoznala duhovnost, ki je oživljala prvo skupino okrog Chiare, ob kateri se je rojevalo Gibanje fokolarov.

Leta 1949 se je preselila zaradi študija v Firenze S svojo preprostostjo je pričevala za evangeljsko novost mladim, tako da so se rojevale okrog njih prve skupnosti.

Po letu 1955 je živela v Rimu ob Chiari in imela različne odgovornosti. Novembra 1969 je odšla v Severno Ameriko in Kanado, kjer je dala temelje Gibanju. Od leta 1961 do 1972 je prevzela odgovornost za fokolarine po svetu, ki pa jo je ponovno prevzela v letih 1990 do 2002. Vmes pa so ji bile zaupane mlade generacije v Gibanju, ki jih je spremljala skoraj dve desetletji.
Njim je pogosto govorila o svojem prvem srečanju s Chiaro: „Razumele smo, da imamo eno samo življenje. Če bi jih imele tri ali štiri, bi jih lahko preživele na več načinov, ker pa ima samo eno, je vredno, da ga izkoristimo dobro, za nekaj velikega, za nekaj, kar se splača, za nekaj, kar ostane: to je Bog, in me smo izbrale Boga kot Ideal našega življenja.”
To zapušča tudi danes vsem, ki so ga pripravljeni izbrati.

povezava do slik (na dnu italijanskega članka)