Skupaj za mir FilipiniTagaytay (Filipini) – Vzgojni projekt za mlade delavce za mir s Filipinov, Indonezije in Tajske. V nadaljevanju besedilo in tukaj video.

(glasba)
Maika (angleško, podnapisi v italijanščini): Obhajati različnost. Graditi mostove. To je projekt za vzgojo mladih voditeljev za ustvarjanje miru v njihovih mestih.
Nikko (angleško, podnapisi v italijanščini): Preteklega februarja smo se kakih trideset mladih iz Indonezije, Tajske in Filipinov, študentov ali zaposlenih in različnih ver, srečali v mestecu Mir v Tagaytayu blizu Manile.
Maika (angleško, podnapisi v italijanščini): Štirje skupni dnevi, v katerih smo vadili dialog kot pot za premagovanje nestrpnosti in nasilja. To je bil izbruh zavzemanja in ustvarjalnosti.
Nikko (angleško, podnapisi v italijanščini): Vadili smo zbrano poslušati, ekipno delati, razumeli smo vrednost žrtvovanja, medsebojnega zaupanja. Zaradi vsega tega smo upoštevali različno kulturo in verstvo kot bogastvo. To so pogoji, da bi lahko pomagali reševati spore in bili pobudniki za mir.
Maika (angleško, podnapisi v italijanščini): Naslednje mesece se bomo srečevali z vrstniki različnih združenj in skupin. Naš namen je prenesti na mnoge druge izkušnjo iz Tagaytaya in razumeti, kako reševati probleme svoje mestne četrti z zavzemanjem v prvi osebi.
Nikko (angleško, podnapisi v italijanščini): Na Filipinih že pripravljamo konkretne pobude. V Manili je potekal dan razvedrilnega programa za muslimanske in krščanske otroke, da bi se ti bolj poznali in medsebojno spoštovali. V Taclobanu v središču Filipinov je potekala delavnica z otroki, ki so preživeli katastrofičen tajfun leta 2013, da bi razvili samospoštovanje in imeli upanje v prihodnost.
Maika (angleško, podnapisi v italijanščini): Pripravljati mir zahteva dolgo delo.
Nikko (angleško, podnapisi v italijanščini): A če se ne trudimo mi danes, ne bomo imeli niti jutrišnjega dneva.
Ray: Nikko, Maika, hvala za to vaše delo za mir, hvala! (ploskanje)