škofje 2014Papež Frančišek se je 27. februarja 2014 srečal s škofi, prijatelji Gibanja fokolarov, ki se v Castel Gandolfu udeležujejo letnega srečanja. Tokrat poteka na temo Vzajemnost ljubezni med Kristusovimi učenci.

Srečanje je po papeževih besedah dobra priložnost bratskega sobivanja, v katerem se med seboj delijo duhovne in pastoralne izkušnje z vidika karizme edinosti. “Današnja družba močno potrebuje pričevanje o življenjskem stilu, iz katerega izžareva novost, ki nam jo daroval Jezus Kristus: bratje, ki se imajo radi kljub razlikam v karakterju, narodnosti, starosti,” je dejal sveti oče.

Papež je spomnil na besede iz apostolskega pisma bl. Janeza Pavla II. Ob začetku novega tisočletja, ki pravi: »Iz Cerkve narediti hišo in šolo občestva: to je velik izziv, postavljen pred nas na začetku novega tisočletja, če hočemo biti zvesti Božjemu načrtu in odgovoriti na velika pričakovanja sveta.« Papež Frančišek je ob tem spregovoril o veliki Očetovi želji: da bi vsi njegovi otroci živeli kot bratje, da bi vsi bili eno. Zbranim škofom z vsega sveta je zaželel, da bi njihovo srečanje prispevalo k rasti v kolegialnosti ter da bi bila njihova medsebojna ljubezen razlog upanja za svet.

(G.A.)

Vatikanski radio