Včeraj popoldne, torej v sredo, 3. avgusta, je potekalo v športni dvorani v Medvodah srečanje vseh tistih, ki si prizadevajo živeti duhovnost edinosti, z naslovom Od prve iskre do ognja. Prišli so mladi in odrasli, cele družine in dvorana se je hitro napolnila. Veselje nad srečanjem s starimi in novimi prijatelji, tudi iz obmejnih krajev Italije in iz Hrvaške.

Bilo nas je 1.200, vendar ni toliko pomembno število, kolikor intenzivnost in globina dveh ur in pol, preživetih skupaj z Mario Voce in Giancarlom. V prvem delu je bila s pričevanji, pesmijo, koreografijo, nekakšnim televizijskim dnevnikom in drugim – vse zelo zanimivo – prikazana kultura slovenskega naroda in vključenost duhovnosti edinosti vanj. V drugem delu sta odgovarjala na vprašanja. Navzoče sta večkrat povabila h korenitemu evangeljskemu življenju in k besedi. In to je odločitev, ki so jo vsi odnesli s seboj: prinašati povsod ogenj ljubezni.

Pred programom v dvorani sta Emmaus in Giancarlo pozdravila najmlajše, ki so imeli svoj program z naslovom Povsod ogenj ljubezni.

V. B.

Slike