Zgodovina božjega ljudstva bObjavljamo novico o ponatisu stripa pri založbi DRUŽINA:
Klasik med stripi se vrača!
Ponatis stripa Zgodovina božjega ljudstva doživel odličen odziv

Založba Družina je ponatisnila strip Zgodovina božjega ljudstva, v katerem so predstavljene najpomembnejše svetopisemske osebnosti: Abraham, Mojzes, Jakob – Izrael, Jožef, Samson in drugi.

Legendarni strip sta v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v francoščini izdala P. Thivollier in Xavier Musquera. »Pred dobrimi tridesetimi leti so stripi že izhajali pri Založbi Družina in takrat popolnoma prevzeli mlade. Ti se še danes z nostalgijo spominjajo zgodb in jih želijo posredovati tudi svojim otrokom,« je ob izidu dejal direktor založbe Tone Rode. Da je zanimanje za strip veliko, priča množičen odziv staršev, ki ponatis že naročajo za svoje otroke. Brali ga bodo lahko v izvirni podobi, a z novimi opombami, ki jih za ponatis pripravila Jana Podjavoršek.

Deveta umetnost – kakor imenujejo striparski žanar, je priljubljeno čtivo otrok in mladostnikov. Strip, ki mu nekoč niso pripisovali literarne vrednosti, je danes del šolskega učnega procesa, saj se je uveljavil kot pripomoček pri razvoju otrokove pismenosti. Vizualno podprta pripoved otrokom omogoča hitrejše branje.
Prebiranje svetopisemskih zgodb ima spodbuden vzgojni vpliv na osebnostni razvoj otrok in mladostnikov: prebuja navdušenje nad delovanjem božje moči, odpira vrata v duhovni svet, krepi iznajdljivost in borbenost, utrjuje pravičnost, otrokom in mladostnikom pomaga, da se zavedajo svoje edinstvenosti. Poleg tega na zabaven način izobražuje o temeljnih izvirih krščanske civilizacije.
Strip bo pri Založbi Družina izhajal vsak drugi mesec, letno bo izšlo šest številk.

Več: www.druzina.si