Bled 2012 3aKot že nekaj let se v jesenskem času najmlajši iz Gibanja fokolarov začenjajo pripravljati na božič s svojo posebno akcijo, s katero hočejo spomniti, da je za božič najpomembnejši Jezus, ki je v svet prinesel ljubezen.

Pri nas so tako izkoristili večja ali manjša srečanja in druženja, da so v za to pripravljene kalupe vlivali mavec, ga nestrpno sušili in kipce položili v lesene jasli, vse pa zavili v celofan. Nekaterim tako pripravljenim darilom so priložili premišljevanje Chiare Lubich z naslovom Jezusa so postavili na cesto.
Najpomembnejše pa ni bilo niti to. Pri vseh teh pripravah so se na vso moč trudili skupaj z odraslimi, da bi bila med njimi medsebojna ljubezen, da bi jo začutili tudi tisti, ki bodo njihov dar sprejeli.
Sredi decembra se je kar velika skupina na deževno (!) soboto odpravila na ljubljansko tržnico. Po manjših skupinah so se približali mimoidočim in za marsikoga je bilo to presenečenje, tudi ganjenost …
Bilo je več lepih utrinkov, med katerimi naj omenim gospo, ki bi rada vzela kipec, zraven pa hotela kljub vsemu dati nekaj denarja. Imela je samo dva evra za jabolka. Na koncu se je odločila in se vrnila k otrokom, sprejela kipec Deteta Jezusa in dala denar. Na svoje presenečenje pa so ji ti denar znova dali, da bi si lahko z njim kupila sadje. Dajajte in se vam bo dalo!
Med drugimi so letos podarili Jezuščka varuhinji človekovih pravic, potem so odšli do nadškofa Stresa in mu čestitali za njegov 70. rojstni dan. Darilo je bil seveda kipec.
V parih urah so tokrat razdelili 250 kipcev in čeprav utrujeni, so bili srečni!
Naslednjo soboto pa je druga skupina otrok delila Jezuščka na Bledu z isto željo, da se približajo vsaki osebi in ji prinesejo božično veselje in ljubezen. In tako je bilo! Napisali so nam: “Jezuščka smo dali prodajalcu sendvičev, kočijažu, taksistu pa kitajskim turistom, Romunom, Angležem, Italjanom, veliko Hrvatom in seveda tistim, ki nimajo dosti vere v Boga, pa so jih Jezuščki pritegnili. Sprejeli so ga tudi muslimani, ne vemo od kod so. Ljudi je očarala lepota Jezuščkov in ko so jih zagledali, so rekli OJ! Tako jih niso mogli vzeti, ne da bi pri tem odprli tudi denarnico. Iz naše edinosti je prišla na dan tudi lepota. Tako smo pričevali razen tega, da se je Jezus rodil, tudi da je Bog lepota.”

Kot druga leta, bodo denar, ki so jim ga ljudje dali, porabili za revne ljudi.
V.B.

Tu spodaj so slike!

2012-12-15CZa 

Gen 4 akcija podarjamo Jezuscke 001a

Gen 4 akcija podarjamo Jezuscke 002a

Gen 4 akcija podarjamo Jezuscke 004 a

IMG 1054 a

11.2012 047a

IMG 1076a

Bled 2012 a

Bled 2012 2a