Oljke 2013 by J.Strah 02Začrtani cilj na letošnjem Genfestu, festivalu mladih z vsega sveta, da bi zgradili zedinjen svet, odnose miru in medsebojne ljubezni z aktivnim udejanjanjem zlatega pravila, smo imeli priložnost graditi tudi letos marca v Slovenski Istri. povezava do slik

Mladi za zedinjen svet smo se zbrali na tradicionalni akciji nabiranja oljčnih vejic pred cvetno nedeljo, katere se je tudi letos udeležilo čez 30 udeležencev.

Letošnja akcija nas je združila, da bi z izkupičkom pomagali pri nakupu novega kombija za potrebe Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov, ki so nam v preteklosti pomagali pri prevozu oljk. V zadnjem času pa nam to omogoča Avtohiša Real, za kar se jim zahvaljujemo. Del izkupička bo namenjen udeležbi enega izmed nas na naslednji etapi letošnjega Genfesta (sklep leta Genfesta), ki bo v Jeruzalemu, mestu nasprotij in razdvajanj, hkrati pa zibelki več kultur in religij, nad katerim je od vsega začetka zarisan božji načrt miru. Prav tam se bo nadaljevala gradnja mostov miru in bratstva.

Takoj, ko s smo se razporedili po lokacijah, smo ob marljivem rezanju vej imeli priložnosti za klepet, spoznavanje različnih realnosti in izkustvo tiste skupne točke v našem življenju, ki nas povezuje in daje smisel. Delo je bilo še prijetnejše ob sončku. Končno druženje na kosilu in ob kavi je izžarevalo naše zadovoljstvo in veselje za vse, kar smo ta dan doživeli.  Vzdušje med nami je bilo vsak trenutek lepo, če smo ostali v »žarku«, v katerem se nas je Bog zamislil.
M.B.

Oljke 2013 by J.Strah 05