Pobuda 1Na začetku decembra 2012 se je začela pobuda Za dobro vseh, nastala med družinami v Sloveniji. Vabimo vas, da si preberete in se pridružite!

Povezava do besedila pobude

Razlaga pobude se začenja s temi besedami:

 

Dragi prijatelji,
trenutna situacija v Sloveniji nam ne da miru, zato začenjamo s pobudo Za dobro vseh. Z njo želimo preko naše zaveze spodbuditi vodilne v državi, da se tudi sami odločijo za delovanje v dobro vseh.

Preberite si pobudo in v kolikor se z njo strinjate, vas z vsem srcem vabimo, da se ji pridružite!
Kaj storiti?
prvič
Pobudo skupaj z vašo zavezo pošljite vodilnim v državi. Naslovi so že zbrani v priponki in jih vse skupaj enostavno pripnite med prejemnike. Tu je predlog besedila (lahko pa seveda napišete po svoje):
Spoštovani!
Z današnjim dnem se zavezujem k ravnanju za dobro vseh! Ali npr. Tudi jaz želim delovati za dobro vseh! Tako bom usmerjal(a) svoja dejanja, svoje besede, svoje delo.
Vabim vas, da se mi pri tem pridružite in tudi vi storite tako! Pošljite svoj mail zaveze na za.dobro.vseh@gmail.com
podpis z imenom, priimkom in krajem bivanja
Ne pozabite pripeti pobude, da se bo razumelo za kaj gre!
drugič
V kolikor se vam zdi, da bi se pobudi želeli pridružiti tudi vaši prijatelji, jih s tem mailom povabite, da jo podprejo in tudi oni svoj glas pošljejo vodilnim. Svetujemo pa, da v posredovanju tega maila izbrišete FW in vse, kar se na to nanaša, ker je forward pobuda pogosto spregledana.
Vabljeni, da skupaj naredimo nekaj za dobro vseh!
Hvala vsakemu za podporo!
družina Snoj, družina Korbar, družina Obadič, družina Prosen, družina Škerl, družina Flajs in mnogi drugi, ki jim je mar