Beseda življenja za mesec april nas spominja, da ima Jezus za storjeno njemu vse, kar storimo našim bližnjim, tudi najmanjšim ali odrinjenim na rob družbe.

 

Kongres matematikov
Na kongresu sta bila tudi sodelavca s svojim otrokom. Po večerji sta se izmenjevala, da bi ga uspavala, in tako nista nobenega večera mogla preživeti skupaj. Ker mi je bilo jasno, da med njima ni vse v najlepšem redu, sem se vprašala, kako naj jima pomagam. Tako mi je prišlo na misel, da jima predlagam, da sem en večer jaz z otrokom, ki me je poznal. Naslednji dan se mi je sodelavka zahvalila. Povedala mi je, da od otrokovega rojstva še nista preživela nekaj časa skupaj in tisti večer je bil zanju zelo pomemben.
M. Z. – Poljska

Poljubček za lahko noč
Tudi tisti večer je oče preložil vse napetosti dneva na mamo. Ona ni odgovorila, začela je likati v kuhinji, on pa je bral v dnevni sobi. Med njima je zrasel pravi zid. Ker je bilo ozračje vedno bolj težko, smo se vsi otroci po večerji umaknili v svoje sobe. Jaz pa nisem uspela zaspati. Nenehno sem razmišljala: “Kjer ni ljubezni, vnesi ljubezen in boš našel ljubezen.” Premagala sem človeški obzir, vstala in odšla v kuhinjo. “Lahko noč, ata!” in sem ga poljubila. Potem: “Lahko noč, mama!” in še njej poljub. Pogledala sta se in zid se je porušil. V posteljo sem zlezla vsa srečna!
G. M. – Švica

Preprosto dejanje ljubezni
Sem frančiškan. Ko sem dal zadnjo motiko, ki sem jo imel, revežu, sem rekel Jezusu: “Zdaj misli ti na to!” Na radiu sem slišal, da prihajajo nove motike. Prosil sem nevladno organizacijo zanje in prejel sem jih 200 skupaj z mačetami in vrečami semen, ki so jih delili. Tu me veliko ljudi prosi za pomoč: protestanti, člani neke sekte in celo vrač, ki me potem povabi domov in se mi pred petimi litri palminega vina zahvali za vse, kar sem naredil za njegove ljudi. Vse to zaradi preprostega dejanja ljubezni.
G. B. – Angola